Hamileliğimde 10. 11. 12. Haftalar ve İkili Test Sorunsalı

Herkese merhaba,

   Bu 3 haftamı toplu yazmak zorunda kaldım. Bayramdan önce iş yoğunluğu, bayram ve bayram sonrası tatil derken bu haftaya kaldı.

   Bu 3 haftamda gayet güzel geçti diyebilirim. Sadece çok fazla ayakta duramıyorum. Bel ağrılarım çok fazla oluyor. Çok uzun süre oturamıyorum ve yatamıyorum da ayrıca.

   Bayramdan önceki hafta yani 10. haftamda doktor kontrolün gittik. Bebeğimizin herşeyi normal şekilde devam ediyor. Burun kemiğine bakıldı ve ense kalınlığı ölçüldü. Down Sendromu için bakılan kriterlermiş bunlar da. Burun kemiğimiz düzgün oluşmuş ve ense kalınlığımızda 3 mm'den düşüktü. 1,1 mm idi. Doktorumuzdan cinsiyet tahmin etmesini istedik. Doktorumuz "Şu an için çok çok erken ama erkeğe benziyor." dedi. İlk tahminimizi almış olduk böylece. Bebeğim kıpır kıpırdı karnımda, sürekli kendi etrafında dönüyordu. Normalde karnımda hissetmediğim için, ultrasonda o şekilde görmek insanı duygulandırıyor. O anda içinde bir canlı, sana muhtaç bir canlı büyüttüğünün farkına varıyorsun ve bütün duygular birbirine karışıyor. Allah isteyen herkese yaşatsın bu duyguları.



   11. Haftamz bayrama denk geliyordu ve doktora gidemedik.Ama meraktan öldük acaba bebişimiz iyi mi? bir sorun var mı? diye. Bayramın son günü tatil için Antalya'ya hareket ettik. Doktorumuz ilk 3 ay için uçak yolculuğunu uygun görmedi ve arabamızla dinlene dinlene gidelim dedik. Hemen hemen 1,5-2 saatte bir durmak zorunda kaldık. Çünkü belim ağrımaya başlıyordu bu süre zarfında. Mola vere vere ulaştık otelimize. Çok güzel bir tatil geçirdim, bol bol güneşlendim ve yüzdüm. Doktorum kulaç atmadan ve dalmadan istediğin gibi yüzebilirsin demişti. İştahım gayet yerindeydi her zamanki gibi :))




   Otelden çıktık ve Antalya'da annemlerin yazlık evi var 3-4 günlüğüne de orada kalalım dedik. Bu arada bebişi çok merak ediyorduk ve hemen orada bir hastaneden randevu aldım. 12. Haftam dolmuştu. Doktorumuza gittik hemen ultrasona aldı bizi. Bizim minik yine önden gidiyordu ve 13 haftalık çıktı. Sanırım bir tontiş gelecek kucağımıza :)). Herşeyi çok şükür normal çıktı, yine kıpır kıpırdı. Bu doktorumuzdan da cinsiyet tahmini istedik. "Çok çok erken 3 hafta sonra kesin belli olur ama kıza benziyor." dedi. Şu anda 2 farklı doktorumuzdan 2 farklı cinsiyet tahmini geldi. Bebiş bize sürpriz yapacak belli etmiyor kendini. Bir çok arkadaşım erkenden cinsiyetini öğrendi. Belki bizde öğreniriz diye doktorlarımıza sorduk ama yine %50 de kaldık. Bizim için cinsiyet zaten önemli değil, çünkü ilk çocuğumuz. Kız ya da erkek farketmez, Allah sağlıklı, hayırlı evlat nasip etsin. Bizimkisi sadece koca bir merak :)).




   Şimdi bu haftalarda bir de ikili test yapılması gerekiyor. Daha sonra bunun üçlüsü, dörtlüsü, problem varsa amniyosentezi falan bir sürü şey var. Biz eşimle araştırdık ve bu kadar çok test yaptırıp, stresle sonuç bekleyeceğimize nifty test yaptırmaya karar verdik. Bu testi en kısa sürede yaptıracağım ve nifty teste özel bir post yazacağım. Çünkü arada kaynamasını istemiyorum.

10. 11. ve 12. Hafta Belirtileri:

- Bel ağrısı
- İştah artışı ( Sağlıksız ve hamur işi besinlere karşı :)))


   Bizden şimdilik bu kadar. Bir sonraki haftamızda görüşmek üzere...

Şimdilik hoşçakalın ve takipte kalın :))

Yorumlar